Minna no Nihongo lesson 20 – Exercises, Keys and Detail explanation.

Leson 20 – Minna no Nihongo  – Exercises and Detail explanation.

Lesson 20  from Minna no Nihongo gets you to know how to use common and polite verb form and related Vocabulary. The content below is the excerises and the detail explanation for each of the exercise from lesson 20.

Minna no Nihongo Lesson 20 with Exercises and Detail explanation.

  • Task 1: Tranform the words from the table.
  • Task 2: Tranform the words in the common form.
  • Task 3: Tranform the words in the polite form.
  • Task 4: Read the paragraph then choose correct or incorrect for the statements below.

Task 1: Tranform the words from the table.

Exercise:

きますかないったかなかった
1ぎます(____)(____)いだ(____)
2します(____)(____)(____)
3ちます(____)たない(____)(____)
4びます(____)(____)(____)ばなかった
5みます(____)まない(____)(____)
6ありますある(____)(____)(____)
7います(____)(____)(____)わなかった
8ます(____)(____)(____)
9りますりる(____)(____)(____)
10します(____)(____)した(____)
11ます(____)ない(____)(____)
12いです(____)(____)(____)
13いいです(____)(____)よかった(____)
14です(____)(____)(____)じゃ なかった
15天気です(____)(____)天気だった(____)

Answers and Detail explanation.

きますかないったかなかった
1ぎますがないいだがなかった
2しますさないしたさなかった
3ちますたないったたなかった
4びますばないんだばなかった
5みますまないんだまなかった
6ありますあるないあったなかった
7いますわないったわなかった
8ますないなかった
9りますりるりないりたりなかった
10しますするしないしたしなかった
11ますないなかった
12いですく ないかったく なかった
13いいですいいよく ないよかったよく なかった
14ですじゃ ないだったじゃ なかった
15天気です天気天気じゃ ない天気だった天気じゃ なかった

Task 2: Tranform the words in the common form.

図書館で を りますりる

1)きのう 家族に 電話を かけましたか。(____)

2)わたしは 大阪に んで います。(____)

3)もう っても いいですか。(____)

4)東京へ びに きます。(____)

5)ビザを もらわなければ なりません。(____)

6)ここで たばこを っては いけません。(____)

7)漢字を む ことが できません。(____)

8)刺身を べた ことが ありません。(____)

9)時間と おが しいです。(____)

10)ここは きれいな でした。(____)

Answers and Detail explanation.

図書館で を りますりる

I borrowed books at the library.

1)きのう 家族に 電話を かけましたか。(____)

Did you call your family yesterday?

 Answer: かけたか? (Past tense)

2)わたしは 大阪に んで います。(____)

I’m living in Osaka

Answer: んで いる (Present continuous)

3)もう っても いいですか。(____)

Can we return?

Answer: っても いい?(present tense) 

4)東京へ びに きます。(____)

I travel to Tokyo.

Answer: びに (Present tense)

5)ビザを もらわなければ なりません。(____)

I have to get the visa.

Answer: もらわなければ ならない (Present tense)

6)ここで たばこを っては いけません。(____)

No smoking here.

Answer: っては いけない (Present tense)

7)漢字を む ことが できません。(____)

I can not read Kanji.

Answer: む ことが できない (Presen tense)

8)刺身を べた ことが ありません。(____)

I’ve never eaten Sashimi.

Answer: べた ことが ない 

9)時間と おが しいです。(____)

I want time and money.

Answer: しい

10)ここは きれいな でした。(____)

It was a nice beach here.

Answer: だった  (Past tense)

Task 3: Tranform the words in the polite form.

Exercise

あれは ですか)

1)

あの は もう 結婚して いる?(____)

……ううん、独身。(____)

2)

きのう パーティーに った?(____)

……ううん、かなかった。(____)

が かったから。(____)

3)

ミラーさん、いつも 元気。(____)

……うん、いから。(____)

Answers and Detail explanation.

あれは ですか

What is that?

1)

あの は もう 結婚して いる?(____)

Is that person marrried?

 Answer: もう 結婚して います

……ううん、独身。(____)

No,He’s single.

 Answer: いいえ、独身です

2)

きのう パーティーに った?(____)

Did you go to the party yesterday?

Answer: パーティーに きましたか

……ううん、なかった。(____)

No, I did not.

Answer: いいえ、きませんでした

が かったから。(____)

Because of headache.

Answer: が いですから

3)

ミラーさん、いつも 元気。(____)

MrMiller is always good.

Answer: 元気ですね

……うん、から。(____)

Yes, cause he’s young.

Answer: ええ、いですから

Task 4: Read the paragraph then choose correct or incorrect for the statements below.

Exercise:

1)(____) くて、きい 神社へ きました。

2)(____) 着物の の を たくさん ました。

3)(____) 神社へ く まえに、家族と 電話で しました。

4)(____) 神社で 写真を りました。

Answers and Detail explanation.

Đoạn vănDịch
 日記
11 金曜日 
     田中高橋と いっしょに 京都の 神社へ った。て、きい 神社だった。が くて、にぎやかだった。着物の の が たくさん いた。とても きれいだった。
田中と 高橋は 神社の の に おを れて、いろいろ おいした。それから みんなで 写真を ったり、お土産を ったり した。天気は あまり よくなかったが、かかった。うちへ ってから、アメリカの 家族に 電話を かけた 元気だった。
                                     Diary

Friday, January 1st Cloudy day
Tanaka and Mr. Takahashi went to a shrine in Kyoto. It was an old, big shrine. There were lots of people and it was lively. There were many women in kimono. They were very beautiful.
Mr. Tanaka and Mr. Takahashi put money in the box in front of the shrine and prayed many things. Then we took pictures and bought souvenirs. The weather was not very good, but it was warm. I got back to home and called my family in America. Everyone was fine.

1)(____) て、きい 神社へ きました。

Went to a big old shrine.
 Answer: O

2)(____) 着物の の を たくさん ました。

Saw many woman in Kimono.

Answer: O

3)(____) 神社へ く まえに家族と 電話で しました。

Before going to the shrine, called the family.

Answer: X

4)(____) 神社で 写真を ました。

Took photos at the shrine.

Answer: O

The content above is all of the exercises and detail answer keys which are included in Lesson 20 If you have any questions or contribution please comment down below.
To view other lesson, click here.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *